Stichting Chavah Groningen

Hulpaanbod voor jonge moeders. Appartementen met een leef-/slaapruimte voor een jonge moeder, een babykamer en een eigen douche/toilet.

€ 150.000
Voltooid
Terug naar overzicht


Stichting Chavah in Groningen wil een leef- en leerhuis starten voor jonge moeders. Chavah is de Hebreeuwse naam voor Eva en betekent 'leven'. Hiermee wil Chavah uitstralen dat een jonge moeder mag ervaren dat haar leven én het leven van haar kindje waardevol is en geleefd mag en kan worden.

In een bestaande loods worden vijf appartementen gerealiseerd. Er komen vijf volledige appartementen. Deze appartementen bevatten allemaal een leef-/slaapruimte voor de moeder, een babykamer en een eigen douche/toilet. Ook komt er een extra kamer (zonder de babykamer) die door vrijwilligers gebruikt kan worden of als een soort doorloopkamer voor een jonge vrouw die nog zwanger is. Verder zal er een gemeenschappelijke woon-leefruimte met keuken komen, een kantoor, wasruimte en bergingen.

De verbouwing is inmiddels gestart, het plan is om de verbouwing zo snel mogelijk af te ronden want de nood is hoog. Sinds de oprichting van de stichting Chavah zijn er al veel aanmeldingen binnengekomen. De hulp aan deze kwetsbare groep kan pas starten als de verbouwing klaar is!

Komt mijn project in aanmerking?

Checklist Project aanmelden