Stichting 10-site Ederveen

Hulpaanbod voor uit huis geplaatste jongeren. Boerderij met ruimten voor jongeren en twee woonhuizen voor pleegouderechtparen.

€ 500.000
Voltooid
Terug naar overzicht


Stichting 10-site zal eind 2013 van start gaan! Op een mooie centrale plek, net buiten Veenendaal wordt plaats geboden aan jongeren die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen.

Stichting 10-site gaat combipleegzorg aanbieden. Dit betekent pleegzorg in een gezinssituatie waarbij twee pleegouderechtparen afwisselend de verantwoordelijkheid dragen voor het pleeggezin. De kracht hiervan schuilt in het feit dat de draagkracht van de pleegouders en daarmee de continuïteit vergroot worden. Daarnaast biedt het de jongeren een eigen, veilige plek binnen een stabiel gezin. Er is een boerderij aangekocht, deze zal verbouwd worden. Naast de ruimten voor de jongeren zullen er twee woonhuizen worden gerealiseerd. In de huizen zullen twee pleegouderechtparen gaan wonen. Zij zullen afwisselend de zorg en verantwoordelijkheid dragen voor de jongeren. In dit pleeggezin is ruimte voor zes tot acht jongeren.

Komt mijn project in aanmerking?

Checklist Project aanmelden