Het Passion, De Buytenkans Hummelo

Hulpaanbod voor dak- en thuislozen. Verbouw- en deels nieuwbouw van het bestaande Buytenkans gebouw.

€ 250.000
Voltooid
Terug naar overzicht


Stichting Het Passion in Hummelo heeft een Time-outvoorziening voor dak- en thuislozen. De Buytenkans is de naam van het pand waarin de opvang plaatsvindt.

Door nieuw- en verbouw kan het aantal plaatsen voor opvang uitgebreid worden naar 15. De uitbreiding naar 15 kamers is geen overbodige luxe. Er is bijna altijd sprake van een wachtlijst en het economisch klimaat al de doelgroep vergroten. De vergroting van de capaciteit gaat daardoor in de komende jaren een bijdrage geven aan een betere financiële basis.
De uitbreiding is gepland aan de achterzijde van De Buytenkans. Inpandig wordt de kantoorunit aangepast, de woonkamer vergroot en worden de spreekkamers beter gepositioneerd en ingericht. Dat gaat ten koste van vier kamers. De nieuwbouw krijgt in totaal zeven nieuwe slaapkamers, een sanitairruimte en een serviceruimte voor CV en dergelijke. Daarnaast wordt het kantoor ruimer en de spreekruimtes beter. De uitbreiding en verbouwing wordt ook gebruikt om de huidige sanitaire voorziening te renoveren. De huidige sanitaire ruimtes zijn 15 jaar oud en hoognodig toe aan vervanging en verbetering. Denk aan zwevende toiletten en robuuste douches zoals in de recreatiesector worden gebruikt.

Komt mijn project in aanmerking?

Checklist Project aanmelden